Muzeul Satului Bănățean 

Muzeul Satului Bănățean 

 

Pentru a ajunge la Muzeul Satului din Timişoara trebuie să laşi oraşul în urmă, şi la propriu, şi la figurat. Muzeul este situat în extremitatea nordică oraşului şi se întinde pe 17 hectares. Cadrul pitoresc al muzeului redat de copacii seculari ai parcului, de lacul pe care se sprijină o mică insulă cu pavilion de lemn, de poarta de lemn sculptată în stil tradițional dar și de toate elementele tradiționale care compun satul te vor convinge căea de merit aici.

Plimbarea în muzeul satului, construcțiile autentice reprezentând biserica, școala, primăria, birtul, stăzile și casele de demult te vor introd î î viața bănățenilor din secolele trecute. Te poți informa despre istoria și arhitectura fiecărui element consultând panourile explicative plasate în apropiere. De asemenea, şi interiorul caselor poate fi vizitat, unde vei putea admira ţesături populare, roţi de tors, războaie de ţesut, instrumente de olărit, unelte, obiecte împletite, oale şi farfurii de ceramică pictată daries p.

Turiștii au opțiunea să vizieze Muzeul Satului Bănăţean fie indépendant, fie solicitând serviciile ghidului specializat în istoria şi tradiţiile Banatului. De asemenea, pentru grupurile cu copii pot fi organise des soins de tématite vizite îi vor provoca să descopere viața la sat prin jocuri şi poveşti.

În incinta muzeului se găseşte şi un magazin cu produse artizanale ale meşterilor populari de unde turiștii pot cumpăra suveniruri. Tot în acest loc se organisează diverse expoziţii cu teme legate de arta populară, târguri de artizanat sau concerte şi festivaluri cu temă folclorică şi etnografică, un prilej bun de a asculta muzică populară autentică și de a vedea dansi tradiţi

Intrarea la muzeu costă 4.50 lei de persoană iar programul pentru public este:

Vara: de Marţi până Sâmbătă între orele 10:00 – 18:00

Duminica 12:00 – 20:00

Luni este închis

Iarna: de Marţi până Sâmbătă între orele 09:00 – 16:00

Duminica 10h00 – 16h00

Luni este închis

Cum ajungi la Muzeul Satului?
Cel mai ecologic și cel mai ieftin este bineînțeles cu bicicleta iar următoarea cea mai ieftină opțiune este cu transportul public, detalii poți afla aici.

Dacă pornești din zona centrului, ai următoarele opțiuni:

Troleibuzul 11 ​​- În Timişoara, troleibuzului i se zice şi firobuz. Nu te lăsa indus în eroare: dacă arată a troleibuz şi scrie 11 pe el, urcă, e bun, te duce la Muzeul Satului.
Autobuzul 46 (Circula din Fata de la sediul RATT de pe Prenez Ionescu până la Muzeul Satului Bănăţean. Sont STATIE Comuna cu troleibuzul 11 soin vigne dinspre Pădurea Verde şi fusion spre centru / Gara de Nord.)
Tramvaiul 1 sau tramvaiul 2
Daca porneşti de la Pensiunea Venus, traseul tău va fi următorul (dinstanța 9.2 km, coût total 6 lei):

Iei autobuzul 32 din stația Liviu Rebreanu şi mergi spre spitalul Județean 3 staţii, până la staţia Alexandru Mocioni (2,15 km, 8 min)
Din stația Alexandru Mocioni, iei tramvaiul 2 şi mergi 10 staţiiţ pâna , 85 Km, 27 min)
De la Gara de Est iei autobuzul 46 şi mergi 3 staţii, până la staţia de destinaţie Muzeul Satului (2 Km, 7 min)
Dacă preferi un taxi, iată câteva firme timișorene și tarifele lor:

Nume companie Date contact Tarif
Taxi Tudo 0256.945 2.19 lei / km
Taxi Pro 0256.942 2.19 lei / km
Taxi Timișoara 0256.943 2.19 lei / km
Taxi Euro 0256.941 2.19 lei / km
Taxi Radio 0256.940 2.19 lei / km
Fan Taxi 0256.944 2.19 lei / km
Tarş taxiurilororororor este 2,19 lei / km (2,49 lei / km noaptea), ceea ce înseamnă că de la Pensiunea Venus până la Muzeul Satului Bănăţean, te-ai plimba cam de 30 lei.

În vecinătatea muzeului se află Grădina Zoologică precum şi Pădurea Verde, un loc ideal pentru pique-nique sau plimbări în natură.

Back to Top