• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Fabrica de Bere – patrimoniu industrial

Fabrica de Bere – patrimoniu industrial

Fabrica de bere este un alt obiectiv pe care poți să-l treci rapid în agendă.

Fabrica de Bere Timișoreana este una din emblemele orașului. Prima fabrică de bere din Romania. A fost înființată în anul 1718. În sudul cartierului Tissu, pe strada Ștefan cel Mare nr.28. Existența fabricii este legată de numele Prinţului Eugeniu de Savoia.

Odată cu trecerea timpului, fabrica a trecut și ea la rîndul ei prin numeroase lucrări de modernizare. S-au adăugat noi clădiri și instalații de utimă generație sau dărâmându-se cele care nu mai erau funcționale. Astfel s-au renovat rând pe rând Uzina de frig. Adăugați silozul, secția de fabricare a malțului. Nu uitați tancurile pentru fermentarea berii, pivnițele și depozitele. S-au construit noi spații de administrare și depozitare. Ș

je muzeu. Muzeul oferă turiștilor spații generoase de expunere în care sunt prezentate utilaje. Tot acolo – instalații tehnologice, materiale publicitare. Există fotografii și chiar o sală de proiecție (unde este prezentată istoria fabricii).

În noiembrie 1847, în grădina fabricii a susținut un concert chiar compozitorul austriac Johann Strauss, fiul, împreună cu orchestra sa. Primul concert susținut de Johann Strauss, fiul, în afara Vienei. În apropierea fabricii de bere este și restaurantul La Fabrica (cunoscut ca Fabrica de Bere). Într-un cadru médiéval te poți delecta cu vestita bere Timișoreana și alte bunătățuri din Banat.

 

Cum ajungi la Fabrica de bere?

Dacă pornești de la ultimul obiectiv turistic, Bastionul Maria Theresia trebuie să mergi până în capătul străzii. De acolo poți lua tramvaiul 4 și mergeți 4 stații până la destinație.

Back to Top